Flytta till Schweiz

Att flytta till Schweiz är att möta ett spännande land med en mosaik av olika språk, dialekter, religioner och olika historiska erfarenheter, vilket gör att det är svårt att definiera en speciell kultur i detta unika land. Schweiz har en väl utbyggd infrastruktur och är ett av världens rikaste länder med mycket hög levnadsstandard. Många tänker på choklad och klockor när de hör Schweiz, vi tänker på den storslagna naturen. Höga alptoppar, blommande fält och spegelblanka sjöar.

Med allt detta – vem vill inte flytta till Schweiz?

Flytta bohav utanför EU

Att flytta till Schweiz placerar dig i centrala Europa men utanför EU, vilket gör att du behöver planera din flytt i god tid. Låt oss hjälpa dig på vägen till ditt nya boende! Kontakta oss idag – vi hjälper dig gärna så att du inte missar någon viktig detalj när du planerar din flytt.

CHECKLISTA FÖR ATT FLYTTA TILL SCHWEIZ

 1. Kontakta de lokala myndigheterna i Schweiz för att kontrollera hur du ska registrera din flytt.
 2. Ta hjälp av en lokal mäklare för att hitta ditt drömboende
 3. Fundera över vilka möbler du ska flytta med dig och vad du kommer att köpa på plats – Kontakta Malmgrens flyttfirma för ett kostnadsförslag
 4. Registrera din utlandsflytt hos Skatteverket
 5. Teckna en obligatorisk sjukförsäkring
 6. Starta bankkonto, det finns gott om banker att välja på!
 7. Passa på att förbättra dina språkkunskaper i tyska, franska eller italienska beroende på var i Schweiz du kommer att bo.
 8. Njut av att bo i Schweiz!

BOKA ERFAREN FLYTTFIRMA TILL SCHWEIZ

Med över 30 år i branschen har Malmgrens Transport med sina 10-tal anställda den kunskap av internationell flytt som krävs för en trygg process. Vi erbjuder flytthjälp inom hela Europa, och erbjuder dig som kund en trygg och smidig helhetslösning, något som är unikt inom den internationella flyttbranschen. Oavsett storlek på bohag står vi beredda att hjälpa dig med din flytt till Schweiz.

Självklart anpassar vi flytten efter dina unika behov. Har du möbler och inredning som du inte kan eller vill ta med till den nya bostaden? Inga problem – vi ordnar med magasinering.

SÅ HÄR GÅR FLYTTEN TILL:

 • Vi kontrollerar det bohag som ska flyttas. Berätta om dina önskemål, så gör vi en anpassad lösning efter just dina behov.
 • Flytten sköts på ett tryggt och säkert sätt av samma person från inlastning till utlastning. Det enda du behöver göra är att lämna oss en nyckel till den nya bostaden.
 • Slutstädning och besiktning av din förra bostad utförs noga.

MALMGRENS TRANSPORT

 • Har inte blivit så stora att vi tappat bort känslan för vårt arbete och våra kunder.
 • När du anlitar Malmgrens så kommer vi och ingen annan.
 • Du kommer alltid till rätt avdelning – vi har bara en.
  Alltid samma kontaktperson hela flytten igenom.

 

Boka din utlandsflytt
med oss