Flytta till Malta 

Flytta till malta

Flytta till Malta: I denna omfattande guide tar vi upp allt du behöver veta för att förbereda din flytt till denna soliga Medelhavsö. Från praktiska förberedelser och logistiska överväganden till insikter om livet i Malta, här finner du nyckelinformationen som säkerställer en smidig övergång.

Innehållsförteckning

 1. Varför flytta till Malta?
 2. Låt vår flyttfirma ta dig till Malta
 3. Processen att flytta till Malta med Malmgrens
 4. Viktiga saker att känna till innan du flyttar till Malta
 5. Om Malta – En kort översikt
 6. Varför välja Malmgrens Transport?

1. Varför flytta till Malta?

Att flytta till Malta är inte bara en möjlighet att stiga in i Medelhavets pärla, det är början på ett nytt liv i en nation som vibrerar av möjligheter och äventyr. Denna ö, känd för mer än sitt strålande solsken och den milda brisen som sveper in från havet, blir ett alltmer populärt val för skandinaver, särskilt svenskar, som söker en förändring i livet.

Anledningarna till att flytta till Malta är många, och de sträcker sig bortom det uppenbara lockande klimatet som erbjuder omkring 300 soldagar om året och sommartemperaturer som klättrar upp till 35 grader. Malta erbjuder även ett rikt socialt och kulturellt liv, med en befolkning känd för sin gästvänlighet och sitt varma mottagande av utlänningar. Sociala band skapas lätt, med engelska som ett av de officiella språken, vilket överbryggar eventuella språkhinder och gör det enklare att assimilera in i det maltesiska samhället.

Utöver detta njuter invånarna av öns storslagna natur, dess rika historia och det kulturella arvet som manifesterar sig i allt från arkitektur till lokala festivaler. Levnadskostnaderna är jämförelsevis lägre, och tillgången till bostadsmarknaden är mindre komplex än i många delar av Europa, vilket ytterligare förhöjer Maltas status som ett idealiskt nytt hem.

Allt detta sammanför människor från Skandinavien och andra delar av världen att flytta till Malta, lockade av en unik blandning av affärsmöjligheter och en livskvalitet som är svår att matcha.

2. Låt vår flyttfirma ta dig till Malta

Malmgrens Transport drivs sedan starten 1984 av Jan Malmgren och har idag ett 10-tal anställda varav två finns på kontoret. Från starten har internationella flyttningar skötts av oss över hela Europa och vi kan erbjuda dig som kund en helhetslösning för hela flyttprocessen, något andra flyttföretag inte tillhandahåller men som för dig skapar en större trygghet var än i Europa du väljer att flytta. Hos oss är alla kunder V.I.P.

Vi anpassar din flytt efter dina behov oavsett storleken på ditt hem, och vid behov erbjuder vi även magasinering av det bohag du inte kan eller vill ta med dig.

3. Så här går flytten till:

 • Vi kontrollerar det bohag som ska flyttas. Berätta om dina önskemål, så gör vi en anpassad lösning efter just dina behov.
 • Flytten sköts på ett tryggt och säkert sätt av samma person från inlastning till utlastning. Det enda du behöver göra är att lämna oss en nyckel till den nya bostaden.
 • Grundlig slutstädning och besiktning utförs alltid för att säkerställa att du lämnar din förra bostad i korrekt skick.

4. Viktiga saker att känna till innan du flyttar till Malta

Innan du bestämmer dig för att flytta till Malta är det viktigt att undersöka några nyckelaspekter såsom visumregler, bostadsmarknaden, sjukvård, skattesystem, och möjligheter till skolgång om du har familj.

5. Om Malta – En kort översikt

Malta är mer än bara ett vackert resmål. Dess rika historia, dynamiska kultur och snabbväxande ekonomi erbjuder ett brett spektrum av möjligheter, oavsett om du flyttar för arbete, studier, eller pension. Dessutom, med sitt medlemskap i EU, erbjuder Malta en enkel övergång för EU-medborgare.

6. Varför välja Malmgrens Transport?

När du väljer att flytta till Malta med oss, får du mer än bara en flyttjänst. Du får ett företag som värdesätter personlig kontakt och förstår vikten av att känna sig hemma i en ny destination. Hos Malmgrens Transport är alla kunder V.I.P., och vi har bibehållit vår passion och engagemang för varje kunds unika behov, oavsett var i Europa flytten går.

 • Har inte blivit så stora att vi tappat bort känslan för vårt arbete och våra kunder.
 • När du anlitar Malmgrens så kommer vi och ingen annan.
 • Du kommer alltid till rätt avdelning – vi har bara en.
  Alltid samma kontaktperson hela flytten igenom.

Boka din utlandsflytt
med oss