Flytta till Frankrike

Flytta till frankrike

Det lockar att flytta till Frankrike med den fantastiska maten, den vackra arkitekturen och den fagra naturen du hittar i stort sett var du än kommer i landet.

Det varmare klimatet är även det en orsak att flytta från Sverige till Frankrike. Här beblandar sig generationerna mer än vad vi är vana vid och invånarna är utåtriktade. En perfekt plats får såväl ung som gammal. Och vi hjälper dig gärna med flytten hit!

 

Flyttfirma som tar dig till Frankrike

1984 startade Jan Malmgren flyttfirman Malmgrens Transport, som idag har ett 10-tal anställda. Vårt fokus har redan från början varit internationella flyttningar, med hela Europa som destination. Vi erbjuder dig en trygg och kostnadseffektiv helhetslösning där du har samma kontaktperson under hela flytten, något som är unikt för vår bransch. Oss kan du anlita oavsett storlek på bohag. Hos oss är alla kunder V.I.P.

Vi anpassar alltid flytten efter dina behov och önskemål. Vi kan dessutom erbjuda magasinering av det bohag du inte har möjlighet eller vill ta med dig till din nya bostad.

SÅ HÄR GÅR FLYTTEN TILL:

  • Vi kontrollerar det bohag som ska flyttas. Berätta om dina önskemål, så gör vi en anpassad lösning efter just dina behov.
  • Flytten sköts på ett tryggt och säkert sätt av samma person från inlastning till utlastning. Det enda du behöver göra är att lämna oss en nyckel till den nya bostaden.
  • Slutstädning och besiktning av din förra bostad utförs noga.

MALMGRENS TRANSPORT

  • Har inte blivit så stora att vi tappat bort känslan för vårt arbete och våra kunder.
  • När du anlitar Malmgrens så kommer vi och ingen annan.
  • Du kommer alltid till rätt avdelning – vi har bara en.
    Alltid samma kontaktperson hela flytten igenom.

 

Viktiga Tips När Du Ska Flytta Till Frankrike

Är du redo för en ny början i Frankrikes charmiga landskap? Att flytta till Frankrike är ett stort steg fyllt med spännande möjligheter och nya upplevelser. Det är dock även en process som kräver noggrann planering och förståelse för det franska sättet att leva. För att göra övergången så smidig som möjligt finns det flera viktiga aspekter att tänka på. Från att anpassa sig till språket till att förstå det lokala hälsovårdssystemet, är det kritiskt att göra sina läxor. Här har vi sammanställt de mest väsentliga tipsen för att hjälpa dig att förbereda dig inför din flytt till Frankrike, oavsett om du söker efter soliga rivieror eller det pulserande stadslivet i Paris.

Nedan listar vi saker som är bra att tänka på när du ska flytta till Frankrike:

1. Förberedelser inför att flytta till Frankrike: Språk & Boende

När du planerar att flytta till Frankrike, börjar din resa med att förstå vikten av landets officiella språk. Även om det inte är ett krav, uppskattas förmågan att tala franska högt, speciellt då engelska inte alltid används flitigt. Paris erbjuder en lockande men dyr livsstil. Det är därför klokt att budgetera noggrant om du väljer huvudstaden som din nya hemvist i samband med att du ska flytta till Frankrike.

2. Arbetsmöjligheter När Du Ska Flytta Till Frankrike: Visum och Jobbsök

Att flytta till Frankrike som EU-medborgare innebär att du inte behöver oroa dig för arbetsvisum eller uppehållstillstånd. Marknaden är öppen för svensk kompetens, med särskild efterfrågan inom IT och digitalisering. Använd den franska motsvarigheten till Arbetsförmedlingen för att finna arbetsmöjligheter och underlätta din övergång till den franska arbetsmarknaden.

3. Navigera I Hälsovårdssystemet Efter Att Flytta Till Frankrike

Det är viktigt att förstå hälsovårdssystemet när du ska flytta till Frankrike. Privata läkare och sjukförsäkringar spelar en stor roll i att säkerställa vård och återbetalning av medicinska kostnader. Ett europeiskt försäkringskort är oumbärligt för att få tillgång till vård till samma kostnad som lokala medborgare.

4. Ekonomiska Förberedelser: Bank och Försäkringar Vid Flytt Till Frankrike

Ett franskt bankkonto är en förutsättning för att navigera i Frankrikes ekonomiska system. När du ska flytta till Frankrike är det en prioritet att ordna med bankärenden och försäkringar, där en hemförsäkring inte bara är nödvändig utan även lagstadgad, särskilt för hyresbostäder.

5. Registrera Ditt Fordon: Att Ta Med Bilen När Du Flyttar Till Frankrike

Om du beslutar att ta med din bil när du flyttar till Frankrike är det viktigt att känna till de nödvändiga stegen för registrering. Detta säkerställer att du följer lokala lagar och regler.

6. Bli En Del Av Samhället: Att Skattskriva Sig Efter Att Ha Flyttat Till Frankrike

En viktig aspekt av att flytta till Frankrike är att formellt etablera din närvaro genom att skattskriva dig. Detta informerar myndigheter om din nya bosättning och är också en förutsättning för att utöva din rösträtt i kommunala val.

Denna guide ger dig en översikt över de steg som krävs för en smidig övergång till livet i Frankrike, och säkerställer att du är väl förberedd för denna spännande förändring!

Boka din utlandsflytt
med oss